This page only appears in Swedish
Nyheter   I   Sunday, 20 September 2020

Information om Coronaviruset och Djurgårdslinjens åtgärder

Med anledning av coronapandemin följer Djurgårdslinjen tillsammans med vår uppdragsgivare noga händelseutvecklingen och agerar i linje med Folkhälsomyndighetens och Regeringens riktlinjer. Vi tar vårt ansvar och anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning.
Läs mer om vilka åtgärder vi vidtagit hittills.

Begränsningar Ombord

För att minska risken för trängsel och smittspridning har Djurgårdslinjen samt vår uppdragsgivare ställt in all ordinarie linjetrafik med turlista. Detta på grund av att vi tillsammans vill minska smittspridningen under pandemin som pågår och inte vill uppmuntra till onödiga nöjesresor.

Våra museala vagnar kommer att synas på olika sätt. Bland annat abonnemang körningar samt att våra förare och konduktör på museala trafiken ska behålla sina behörigheter.
Djurgårdslinjen har vidtagit nya rutiner ombord vid arrangemang...  

> Alla som kommer ombord har fri tillgång till handdesinficerade våtservetter med väteperoxid från vår samarbetspartner *Varumärke*

> Begränsat antal personer i varje vagn.

> Samtliga som vistas i vår miljö skall följa förarens eller konduktörens anvisningar.

 

Djurgårdslinjen ger andra upplevelser online

Djurgårdslinjen har lanserat Nostalgi-TV: Spårvagnskameran, som livesänds på våra sociala medier. 

 

 

Djurgårdslinjen håller linjetrafiken stängd tills annat meddelas och övriga abonnemang till slutna sällskap hålls öppna tills annat meddelas. Vår hemsida uppdateras med den senaste informationen. To article page: Information om Coronaviruset och Djurgårdslinjens åtgärder
Kvarterets Spårväg   I   Monday, 08 June 2020

Pandemin spår i Djurgårdslinjen

Med anledning av pandemin och den rådande situationen går inga museispårvagnar enligt turlista utan bara abonnemang. Vi kommer ändå visa upp vagnarna som en del i Stockholms stadsmiljö och det levande kulturarvet fast vi inte kan ta med passagerare. Se våra livesändnignar på våra sociala medier för att delta på distans Djurgårdslinjen kommer att återkomma med mer information när förutsättningarna ändras. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss.Till artikelsida: Pandemin spår i Djurgårdslinjen
Kvarterets Spårväg   I   Saturday, 11 January 2020

Konduktör till veteranspårvagnarna

Djurgårdslinjen, som kör veteranspårvagnar mellan Norrmalmstorg och Djurgården på helger och under sommaren, söker nya konduktörer.

Vårt uppdrag är att ge resenärerna en upplevelse av hur det var att färdas med spårvagn i Stockholm för 50-100 år sedan.
Arbetet är ideellt och behållningen är att få umgås med trevliga resenärer och vara med att vårda det rörliga kulturarvet.


Utbildningen hålls en kväll i veckan under våren, med start i mars.


Krav för att kunna bli konduktör är att vara 18 år fyllda (16 för vissa vagnar) och fullt frisk. Du behöver också kunna läsa och tala god svenska, eftersom säkerhetsutbildning och säkerhetskommunikation sker på svenska.

Som konduktör har du en kundnära roll där du kommer att representera vårt rullande kulturarv. God servicevilja och engagemang värderas högt och andra språkkunskaper är meriterande. .
Vi håller ett informationsmöte kvällen den 27/1, där vi berättar mer.


✉️ Intresseanmälan till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.To article page: Konduktör till veteranspårvagnarna
Nyheter   I   Wednesday, 01 January 2020

Ett Decennium har gått och Per Englund summerar året.

Nu har ytterligare ett decennium gått och vi vill göra en kort summering av året som gått.
Vi har fått äran att möta många resenärer som njutit av vårt rörliga kulturarv; Djurgårdslinjen.
Besökarna har kommit från hela Sverige men även från stora delen av vårt klot, och det har njutits resor, gott fika och mat.
Vi har trafikerat Djurgårdslinjen mer än 120 dagar i ordinarie trafik och vi har haft över 70.000 resenärer.
Vi vill innerligt tacka för visat intresse och engagemang för vårt gemensamma rörliga kulturarv!


 Våra uppskattade privata abonnemang där även rikskända profiler har arrangerat fester/middagar/bjudningar, ökar i antal och under 2020 satsar vi ytterligare på att tillhandahålla tjänsterna till privatpersoner och företagare.

Andra, mycket populära aktiviteter, har varit extrakörningar för att transportera besökare från Allsång på Skansen, konsertgäster från Cirkus och Gröna Lund, besökare till Rosendals trädgård, Halloweenexpressens körningar under höstlovet med direkttrafik från T-Centralen till Gröna Lund för besökare och personal, Luciatrafik med glögg och pepparkakor och luciakonsertskörning till Nordiska museet med stämsång från Kongliga Teknologkören, under resan tillbaka till stan. Vi har också firat Spårvagnens dag och haft öppet hus i Alkärrshallen.

Under året har vi utbildat nya förare och konduktörer. Fler vill vi bli följ oss i våra medier när vi startar en utbildning!

Våra spårvagnar från förra seklet är mycket energieffektiva och de drivs av 100% ren och fossilfri el, från förnybara energikällor såsom sol, vind och vatten, och vi strävar även efter minimal klimatpåverkan från verksamheten i vår kära Cafévagn.
Vi kommer under 2020 att fortsätta miljöarbetet och också kraftfullt reducera mängden tryckt materiel som förbrukar naturresurser och istället ytterligare satsa på att hålla er informerade via våra digitala kanaler (hemsida och sociala media), där vi också publicerar aktuell trafikinformation för linje 7N (Djurgårdslinjen).

Visste du att...

* Energin som används under en dags spårvagnstrafik på Djurgårdslinjen genererar ett koldioxidutsläpp om mindre än 1 gram?

Under vintersäsongen slutförs nu ombyggnationen av Alkärrshallen och vi har endast reducerad närvaro med museivagnar, men sedan kommer vi åter med förnyade krafter.

Vi ser med glädje fram mot ett trafiktintensivt 2020.

Gott nytt spår!
önskar
Per Englund, Trafikchef Djurgårdslinjen,
och vi övriga aktiva medlemmar på Djurgårdslinjen.Till artikelsida: Ett Decennium har gått och Per Englund summerar året.
Page 1 of 3