Hyr din egen spårvagn

Nyhet: På denna sidan kan du göra en bokningsförfrågan.

Stockholms mest omväxlande utsikt får du på köpet

Räkna med god mat och trevligt sällskap - utsikten får ni på köpet!Visste du att du kan hyra din egen spårvagn? Din fantasi och våra spår är det enda som sätter gränser

Födelsedag, personalfest, utflykt, säljkårens kick off, jubileet, svensexan eller varför inte en romantisk middag – allt är möjligt!

Ni väljer själva i vilken typ av vagn ni vill färdas. I vår trivsamma sällskapsvagn njuter ni av god mat och en storslagen utsikt. Är ni nostalgiska och gillar att väcka uppmärksamhet färdas ni i vagn 335, som är byggd på en vagn från 1920-talet. Till större sällskap rekommenderar vi våra mustanger, som förflyttar hundratals personer på oslagbart kort tid. Esteter väljer säkert Stockholmsmustangen, som ansågs vara världens vackraste vagn när den kom på 1940-talet.

Oavsett vilken vagn ni väljer kan vi garantera en oförglömlig spårvagnstur och ett minne för livet! I vilken tidsålder vill du färdas?

Vi har vagnar som trafikerade Stockholms gator redan på 1910-talet. Den yngsta vagnen är från 1960-talet. Sedan har vi även vagnar från 1920-, 30-, 40-, och 50-talet. Vagnarna är valda för att kunna spegla olika epoker av Stockholmsspårvägshistoria. Vilken tidsepok föredrar du?

1910-talståget

SSB BC4 182SSB A2 24

De första elektriska spårvagnarna som efterträdde hästspårvagnarna. Har öppna plattformar och körs därför mest under den varma årstiden. Läs mer om SSB BC4 nr 182 och SSB A2 nr 24.

Boka spårvagn!

1920-talståget

SS B19 846SS A1 76

Det klassiska innerstadståget som stockholmarna kunde uppleva mellan 1920-talet och början av 1960-talet. Läs mer om SS B19 nr 846 och SS A1 nr 76.

Boka spårvagn!

1930-talståget

SS B11 521SS A12 335

Förortsbanetåget som gick på sträckor som senare fick tunnelbana, exempelvis banorna till Skarpnäck, Mälarhöjden, Fruängen, Ängby, Nockeby samt till Sundbyberg. Läs mer om SS B11 nr 521 och SS A12 nr 335.

Boka spårvagn!

1940-talståget (kan ej bokas f.n., under renovering)

SS A24

Den klassiska Ängbyvagnen, som också fick efterföljare på Lidingöbanorna. Läs mer om SS A24 nr 373.

1950-talståget

SS A25 71

Mustangtåget, som var höjden av moderntitet under åren 1947-1967. Läs mer om SS A25 nr 71.

Boka spårvagn!

Göteborgståget

SS B31 615SS A31 331

Våra arbetshästar som tidigare tjänstgjort på Göteborgs spårvägar. Läs mer om SS B31 nr 615 och SS A31 nr 331.

Boka spårvagn!

Fikatåget (Sällskapsvagnen), även för matabonnemang

SS B31C 618SS A51 210

Cafévagnen med endast fönsterbord och omväxlande utsikt. Läs mer om SS B31C nr 618 och SS A51 nr 210.

Boka spårvagn!

2000-talståget

SL A34

För den ordinarie trafiken på linje 7 används moderna ledspårvagnar med hög kapacitet. Läs mer om SL A34.

Boka spårvagn!

Arbetsloket

SS A283 9207

Vår arbetshäst som håller spår och växlar rena från snö och smuts. Läs mer om SS A283 nr 9207.

skumpaStans bästa fönsterbord

Avnjut en riktigt god middag vid stans bästa fönsterbord med utsikt över Strandvägen, Djurgården och Kungliga Dramaten.

I vår omtyckta restaurangvagn dukar vi upp attraktiva spårvagnsmenyer i olika prislägen. Tänk dig att avnjuta en god måltid vid stans bästa fönsterbord!

Vad sägs om en delikatesstallrik med god lantpaté, kyckling och purjolökspaj, vällagrad cheddarost eller en god generös buffé, uppdukad i vagnen där gästerna  tar för sig själva!

Vi erbjuder fyra prisvärda menyalternativ. Därutöver kan du själv komponera din helafton à la Carte!

Sällskapsvagnen, nr 618, har plats för 32 sittande gäster.
Sällskapsvagnen, nr 618, har plats för 32 sittande gäster.

picknicPicknick i det gröna

Kombinera spårvagnsutfärden med en trivsam måltid i det gröna.

Vi ordnar picknickkorgen som, förutom den goda maten, innehåller duk, servetter, tallrikar, glas och bestick. Sedan är det bara att välja ut en mysig plats, duka upp och njuta.

Raka spåret till Djurgårdens alla attraktioner

Spårvagnen är ett suveränt transportmedel när ni är många. Välj själv var ni vill bli upphämtade. Ombord njuter ni av utsikten och något uppfriskande.

Planerar ni en kundträff eller personalaktivitet på någon av Djurgårdens alla attraktioner? Vi har eget spår till Vasamuseet, Nordiska museet, Spritmuseum, Liljevalchs konsthall, Aquaria, ABBA-museet, Gröna Lund, Hasselbacken, Cirkus, Skansen och Waldemarsudde för att bara nämna några. Vi lämnar och hämtar när det passar er. Varför inte passa på att bjuda på lite förfriskningar ombord? Alltid lika uppskattat!

Kombinera med en veteranbusstur

Behöver du hämta dina gäster på annat håll i stan, kan vi hämta dem i uppskattad veteranbuss från 60-talet och köra dem till önskad plats längs spårvägslinjen eller vart du vill i Stockholmstrakten.

Läs mer om att hyra veteranbuss öppna i nytt fönster

God matLadda hem vår folder samt prislista och menyförslag

Kontakta oss och begär offert. Vår lägsta debitering är för en timme. Därefter debiterar vi för påbörjade hela timmar. Våra menyer erbjuds som buffeer. Givetvis ska ni färdas ståndsmässigt, vi pryder er vagn med svenska flaggor.

Vill ni dekorera den på annat sätt går det bra under villkoren: det måste ske på egen egen kostnad, det får inte skada vagnen och det får inte hota trafiksäkerheten.

pdf Bokningsfolder (pdf)
pdf Meny och priser (pdf)

Varm välkomna ombord!