Svenska Spårvägssällskapet

Ideellt engagemang driver Djurgårdslinjen

Ideella medlemmar

Vi som håller igång museispårvägen i Malmköping, Malmö och Djurgårdslinjen mitt i Stockholm gör det på vår fritid. Det är vårt alternativ till att spela fotboll i korpen, samla frimärken eller sjunga i kör. Du och din familj är också välkomna i Svenska Spårvägssällskapet. Du får träffa människor av alla åldrar och yrken. Intresset för spårburen trafik är den gemensamma nämnaren.
öppna i nytt fönster Läs mer på Svenska Spårvägssällskapets hemsida.

Unik företeelse

Djurgårdslinjen är i dagens samhälle en förhållandevis unik företeelse. Här saknas nämligen ägarnas vinstintresse. Allt överskott återinvesteras i verksamheten. Vagnarna rullar på tack vare våra medlemmars ideella engagemang. Flertalet förare, konduktörer och tekniker, som arbetar med de gamla vagnarna gör detta på sin fritid. För dem är möjligheten att få ägna tid åt sitt stora intresse en vinst i sig.

DanneDet första svenska lokaltrafikmuseet

Formellt är det AB Stockholms Spårvägar som driver Djurgårdslinjen, ett bolag som ägs av Svenska Spårvägssällskapets Stockholmsavdelning. Verksamheten grundades redan 1959 och 1967 kunde Svenska Spårvägssällskapet etablera Sveriges Lokaltrafikmuseum i Malmköping i Södermanland. I dag har Svenska Spårvägssällskapet ungefär 1 800 medlemmar, varav ett hundratal är mer eller mindre aktiva på Djurgårdslinjen.

Bli medlem du också

Är du teknikintresserad eller road av spårvägs trafik? Bli medlem hos oss! Vi behöver alltid förare och konduktörer samt hjälp med att skruva, fixa, måla och putsa. Som medlem åker du gratis på Djurgårds linjen samt på museispårvagnar i Göteborg, Malmköping, Malmö och i Norrköping. Du får även vara med om intressanta studieresor, utflykter och filmvisningar. Det finns alltid plats för dig!

Gör så här, gå till Svenska Spårvägssällskapets hemsida. Fyll i din adress i formuläret samt din egen e-postadress, så får du en kopia på din ansökan. Du erhåller ett referensnummer som du använder vid inbetalningen till plusgiro 5 72 70-1 (från utlandet: IBAN: se14 9500 0099 6034 0057 2701, BIC: NDEASASS).

Skriv referensnumret som du fått på meddelanderaden. Vuxna betalar 400 kr, juniorer upp till 17 år 175 kr, hel familj 500 kr (ange alla familjemedlemmars namn på meddelanderaderna).

Välkommen till gemenskapen i Svenska Spårvägssällskapet!