Spårvagnens dag 2018

Söndag 3 juli klockan 12-16.

Allt som kan rulla ska rulla

Museal spårvagnstrafik från kl. 11 på Djurgårdslinjen på Linje 7N. Om alla goda krafter har samverkat blir det nypremiär för efterlängtade mustangen nummer 71. Ordinarie SL-taxa gäller utom i cafévagnen.

Veteranbussar

Veteranbussar kl 12-15 ca var 20 minut mellan Karlaplan och Skansen via Alkärrshallen. Olika busstyper från förr, bla. en trådbuss att känna igen och att åka i. Fri resa med veteranbussarna.

Program kl 12- 16, Alkärrshallen, Djurgården

12.00 Hallportarna öppnas. Öppet hus i vagnhallen till kl 16. Hobby- och teknikmarknad, filmvisning, föredrag om Spårväg City, information om arbetet med det nya spårvägsmuseet, underhållare och barnteater från Barnakademin, pysselhörna för de minsta, modellspårväg och spårvagnssimulator, de lite större barnen får prova på att köra riktig spårvagn och få ett fint diplom (kostnad 40:- som vi skänker vidare till Rädda Barnen).

Kl 13.30 Kårsdraget Spårvägens hedersmusikkår, och baletten Kårsetten,
från Stockholms universitet underhåller med sin traditionella försommarshow och toppar med ”De’ ska va spårvagn”.

Hela tiden

Servering i vagnhallen, gott kaffe och gott bröd finns att köpa.

Välkommen hela familjen!

Se och printa ut hela programmet

Denna artikel är aktuell t.o.m. 2018-06-03

Djurgårdslinjens spårvagnar rullas till liv efter vinterns dvala

Webbtidningen Bättrenyheter berättar om ett tydligt vårtecken i Stockholm:

Vårkänslor, allsång och årets första tur ut på natursköna Djurgården… Efter några månaders puts och vila rullas nu Djurgårdslinjens spårvagnar ut från depåerna under långfredagen, 30:e mars. Turister och stockholmare kommer, förutom cafévagn och gammeldags interiör, få njuta av vårens stora nyhet – mustangen.

Läs mer om Djurgårdslinjens trafikdagar och tider.

Denna artikel är aktuell t.o.m. 2018-06-29

Museal spårvägstrafik som hobby

Vill du vara en av oss som bemannar Djurgårdslinjens museispårvagnar? Vi startar nu under vinterhalvåret kurser som gör dig till förare eller konduktör. Känner du att detta kan vara en trevlig hobby för dig så är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka e-post till knut.rutenborg@ss.se eller ringa 08-660 77 00 och fråga efter Knut.

Du måste vara medlem i Svenska Spårvägssällskapet för att kunna vara med. Är du inte det, så börja här: https://www.sparvagssallskapet.se/bli-medlem/

Kom med, bli delaktig!

Vi välkomnar alla som vill vara med och förvalta svensk och stockholmsk spårvägshistoria. Den här lilla filmen (ca 5 min) har vi gjort för att visa vad vi håller på med på Djurgårdslinjen i Stockholm och vid Museispårvägen i Malmköping (inte minst för ungdomar!).

Bli medlem i Svenska Spårvägssällskapet, ansök på vår hemsida.